cesto

10 ks celozrnné keksy
30 g rozpustené maslo
1 balíček podlhovasté piškóty
4 ks vajce

zdobenie

200 g čučoriedok

PLNKA

4 ks vajcia
60 g biela čokoláda
90 g rozpustené maslo
400 g tvaroh
150 g Chai Latte Vanilla
3 PL krupica
140 g kryštálový cukor
1 ks citrón
50 g čučoriedok
štipka soli

PEČENIE

Rúru dôkladne predhrejeme na 180 °C. Keksy rozdrvíme (valčekom) a spolu s rozpusteným maslom vymiešame na cesto. Rovnomerne rozložíme do formy s priemerom do 26 cm, vystlanej papierom na pečenie a dobre utlačíme. Piškóty poukladáme na rozdrvené keksy a dáme na 1 hodinu do chladničky.

Bielky a žĺtky oddelíme. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme sneh. Čokoládu rozpustíme nad vodným kúpeľom, primiešame maslo vyšľahané so žĺtkami. Odstavíme a do zmesi postupne pridáme tvaroh, zmes Chai – Vanilla (Vanilkové), krupicu, cukor, šťavu a kôru citróna.

Do zmesi opatrne vmiešame sneh a čučoriedky. Rozotrieme na cesto a pečieme v predhriatej rúre asi 50-60 minút. Po dopečení odporúčame nechať vychladnúť vo vypnutej rúre.

Na záver posypeme čerstvými čučoriekdami a trochu ich vtlačíme do koláča. Chai Latte Cheesecake je pripravený, môžeme ochutnať.